Wednesday, December 8, 2010

Los Angeles, the Voices - Vorstelijk debuut in Koninklijk Theater Carré

Gordon, zijn naam behoeft eigenlijk geen nadere uitleg. Een bekend Nederlands zanger, presentator en jurylid, een multitalent, herontdekte zijn liefde voor het zangvak en besloot zich meer daar op toe te leggen. Geïnspireerd door tv-coryfee Tineke de Nooij – zij liet de zanger kennismaken met een cd met Zuid-Afrikaanse composities – vond hij een nieuwe uitdaging waarin het samenspel tussen pop- en klassieke muziek centraal staat. Voor Gordon de grootste uit zijn lange veelzijdige carrière. Los Angeles, the Voices. ‘We vieren het leven,’ aldus Gordon.

Los Angeles, the Voices
Uit de vele audities, die plaats vonden bij het showbizzfenomeen thuis, werden vier briljante mannenstemmen gekozen, elk met een ander schitterend vermogen, een andere klankkleur. Remko Harms (o.a Rembrandt De Musical, Les Misérables), Roy van den Akker (o.a Jeans, De Gelaarsde Kat), Richy Brown (X FACTOR) en Peter Strykes (o.a Vandenberg) vormen samen met Gordon Los Angeles, the Voices. Op 6 december volgt een vorstelijk debuut in Koninklijk Theater Carré. The New Symphonic Orchestra, onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis tekent, zoals we gewend zijn, voor een muzikale ondersteuning met allure. Voor de vocale ondersteuning bij enkele nummers maakt het Nederlands Musical Ensemble haar entree.

Op 19 november vond de release plaats van het allereerste album van Los Angeles, the Voices. Vanavond maakt het publiek live kennis met dat album. Gordon vormt, vaak al grappend, maar ook met een serieuze ondertoon, de schakel tussen de diverse nummers. Gordon ten voeten uit! Uiteraard wil de diva ook glitter en glamour, maar een nichtenparade stellen zijn muzikale vrienden – helaas voor de zanger - niet op prijs.

De cd van Los Angeles, the Voices bevat ondermeer prachtige melodische nummers en ballads waaronder het aangrijpende Franstalige SOS d'un terrien détresse en ook een speels uptempo Spaans nummer, Tu me das alas (Jij Geeft Me Vleugels). Speciaal voor Gordons geliefde Raoul is het lied Ware liefde. Puur, recht uit het hart. Als de mannen tijdens het nummer Ik ben verliefd op jou langs het publiek de zaal inlopen is er geen houden meer aan en houdt iedereen van the Voices. Handen worden geschud, er wordt gezoend, wat een feest, wat een blijdschap! Het lied Voordat ik je kwijtraak draagt Gordon op aan zijn onlangs overleden moeder. Bij het toepasselijke – met Kerst in aantocht - Oh Holy Night worden alle registers opengetrokken. De geboorte van dit vocale kind deze avond is een feit, de geboorte van dat andere Kind wordt aangekondigd. Vocale gast tijdens onder andere dit nummer is Martin Hurkens, (winnaar Holland's Got Talent 2010. Duidelijk is waarom Hurkens winnaar werd, wat een stem!

Nieuwe arrangementen
De heren brengen ook een aantal andere frisse nieuwe arrangementen van songs die niet op de cd staan. Bridge over troubled water, alleen begeleid door Bas van den Heuvel op piano, toont weer eens de vocale kwaliteiten van the Voices en die liegen er niet om. Ook worden er enkele nummers uit het musicalgenre vertolkt. Onder andere Climb every mountain raakt de juiste snaar, verbroedert en maakt je een moment zoveel sterker.

Edsilia Rombley, Glennis Grace, en Berget Lewis staan deze avond hun mannetje met ondermeer het nummer I'm every woman (Chaka Khan). Vrouwelijke voices die op een avond als deze thuishoren.

Overgelukkig zijn de heren als Tineke de Nooij geheel onverwacht het podium betreedt en meedeelt dat de eerste gouden plaat binnen is. Er zijn namelijk de afgelopen veertien dagen meer dan 25.000 exemplaren van het album Los Angeles, the Voices verkocht! Strykes maakt een vreugdedans, wat moet dit goed voelen. Het optreden van het vijftal tijdens het KWF gala onlangs heeft the Voices geen windeieren gelegd zo blijkt.

Krachtig en fier, maar toch doordrongen van vertwijfeling klinkt What now my love. Het concert nadert haar finale met het nummer Ik weet het nou: als je eindelijk die keuze hebt gemaakt voor de man of vrouw van je leven, en dan schrijden er vanuit het niets 22 prachtige sprookjesachtige bruiden Carré binnen. Couturier Addy van den Krommenacker heeft hier zichtbaar zijn ziel en zaligheid in gelegd. Schitterend! Een sensationeel en soms ook emotioneel concert is ten einde. Natuurlijk is er de roep om meer en met Heal the world neemt het vijftal dan echt afscheid van het publiek. Met een staande ovatie en een applaus dat overdondert. Een Koninklijk Carré heeft Los Angeles, the Voices meer dan vorstelijk onthaalt.

Waarom, dat zult U begrijpen op oudejaarsavond als we afscheid nemen van het voorbij gegane jaar en een nieuwe start gaan maken. Los Angeles, the Voices: a sound with a mission, a sound with a vision!

Concert Los Angeles, the Voices, op RTL4 rond 00.15 uur. Op nieuwjaarsdag zal de uitzending om 13.00 uur worden herhaald


bron: www.theaterparadijs.nl

No comments: